arbeidshester

På Fokhol jobber vi sammen med våre arbeidshester innen landbruk og hagebruk, og vi kombinerer Fokhol-tradisjonen med mer moderne verktøy og bærekraft.

Våre 5 arbeidshester, Cita, Carmen, Margarita, Bonne-Amie og Zorba, har vært følgesvenner på denne gården lengre enn vi har vært her.

Å arbeide med kaldblodshester på åkeren er alltid en beslutning for noe vakkert og urtidsmessig, men også svært tidkrevende. Å arbeide med hester – enten det er med mennesker eller nøyaktig arbeid i hagen – krever mye tid, daglig trening, tålmodighet, utholdenhet og mot.

Om vinteren trener vi regelmessig med hestene for å forberede dem godt for arbeidet i sesongen. De trekker dekk, vår fantastiske nye slede, eller flytter ved. De har ly for natten mot vind og nedbør, men tilbringer dagene utendørs på en stor beitemark, selv om vinteren.

Om våren starter jordbruksarbeidet. De bistår med beitepleie og åkerarbeid, men hovedfokuset skifter til hagen. De trekker utstyr for å sette og høste poteter, for å luke og stelle sengene, spesielt for åkergrønnsaker. Vanligvis arbeider vi med 2 hester, og for tyngre oppgaver bruker vi 4 hester. Vår utstyrspark inkluderer både moderne og historisk beviste teknikker. Etter arbeidet returnerer hestene til sin romslige sommerbeitemark, der de har god plass og variert landskap.

Fokhol Gård har en lang historie og tradisjon knyttet til arbeidshester. Vi er veldig takknemlige for det fundamentet Rune Myrseth har lagt gjennom sitt omfattende arbeid og entusiasme for moderne hestebruk. Vi ønsker å bygge videre på det fundamentet, med mål om å gradvis dyrke hagen uten fossilt brensel og gi hestene en solid rolle i landbruket.

Hva vi tilbyr rundt hestene

Våre besøkende kan også fortrylles av hestene. Enten det er en romantisk slede- eller skikjøringstur om vinteren eller en kjøretur med hestevogn eller guidet ridetur for barn om sommeren, er våre Ardennere klare for mange aktiviteter med sitt rolige vesen og vilje til å arbeide.

  • Er du interessert i en sledetur, en tur med hestevogn eller andre opplevelser med hestene våre? Ta kontakt med oss; vi finner gjerne individuelle løsninger.
  • Vil du lære mer om arbeidshester, teknikker og hvordan håndtere dem? Vi vil gjerne tilby seminarer og ønsker interesse, ideer og forslag velkommen.
  • Vi tilbyr hesteridning for barn hver siste lørdag i måneden kl. 10:30–13:30, med kake, kaffe og kakao.

Hvis du er interessert eller har spørsmål send gjerne en melding eller ring meg.

luise.malur@fokhol.no
+4741782787

 

Praksisplass

Har du erfaring med hest og ønsker praktisk erfaring med våre arbeidshester i aksjon? Søk gjerne om en praksisplass med fokus på hestearbeid. Vi er alltid på utkikk etter interesserte hjelpere. Du vil få hjelpe til i et mangfoldig team innenfor mange ulike områder som du kan lære av og bidra til.

Hvis du er interessert eller har spørsmål, send en melding eller ring meg.

luise.malur@fokhol.no
+4741782787

kontakt

 Gjestehus:

+47 929 59 492
Kurs, møter, gårdsbesøk, overnatting:
send an e-post til
gjestehus@fokhol.no

Gård:

+47 944 50 308
fokhol@fokhol.no

 

Adresse:

Stiftelsen Fokhol Gård
Fokholgutua 216
2335 Stange
Norge

Gårdsbutikk:

Gårdsbutikken vår er åpen hver dag fra 9-20.
Vi har ferske grønnsaker, kjøtt, fermenterte grønnsaker, korn og mel fra vår egen produksjon.